• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELis käib sisemine vaidlus kütusestandardite üle

  Reutersi teatel nõuavad Itaalia, Hispaania ja Kreeka pikemat üleminekuaega pliivabast bensiinist loobumiseks.
  Esialgse plaani kohaselt peaks Euroopa Komisjoni keskkonnavolinik Margot Wallström otsustama täna, kas anda neile riikidele, Portugalile ning Prantsusmaa meretagustele territooriumidele aastase üleminekuaja keskkonnasäästlikumale bensiinile üleminekul.
  Wallströmi pressiesindaja Pia Ahrenkilde-Hanseni sõnul võidakse otsuse tegemine edasi lükata ning siis peab lõpliku sõna ütlema 20-liikmeline komisjon. Wallström pakkus Hispaaniale, Itaaliale ja Kreekale pliivaba bensiini turult kõrvaldamise tähtajaks 2000. aasta 1. jaanuari.
  Esmaspäeval ütles Hispaania keskkonnaminister Isabel Tocino, et Euroopa Komisjoni president Romano Prodi nõustus möödunud nädalavahetusel toimunud tippkohtumisel võimaldama Hispaaniale ja Itaaliale kaheaastase ajapikenduse.
  ELi autokütuse puhtuse kokkuleppe kohaselt peavad kõik 15 liikmesriiki keelustama uuel aastal pliisisaldusega bensiini. Bensiini väävlisisaldus peab langema 2000. aastal 150 osani milligrammi kohta (ppm) ja 2005. aastal 50 ppm-ni. Diislikütuse väävlisisaldus peab langema järgmisel aastal 350 ppm-ni ja viie aastaga 50 ppm-ni.
  Eesti rakendab juba praegu rangeid nõudeid autokütusele. Samas on tähega E tähistatud bensiini väävlisisalduse nõue Eestis kümme korda rangem kui kehtiv Euroopa standard.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.