• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulukink vormelifännidele

  Välimuselt ei erine 2-liitrise 16V-mootoriga Selespeed tavalisest Alfa Romeo 156st millegi poolest. Küll aga torkab vahe silma autosse istudes: roolirattal asub kaks klahvi, mis on tähistatud märkidega + ja -. Ühele vajutades saab käike suurendada, teisega vähendada. Millise käiguga viiest võimalikust on parasjagu tegemist, sellest annab märku armatuurlaual olev elektrooniline tabloo. Kui juhile ei meeldi käike nuppude abil vahetada, võib ta kasutada käigukangi. See töötab sarnaselt hypetronic-käigukastiga -- kangi korraks ettepoole lükates saab käike suurendada, tahapoole tõmmates vähendada. Samas on Selespeedil võimalus lasta ka autol endal käike vahetada. Piisab vajutada käigukangi kõrval asuvale nupule kirjaga «city», kui tööle hakkab automaatkäigukast.
  Ehkki Selespeed on tavalisest 2-liitrisest autost 48 000 krooni kallim, on vormeli tüüpi superkäigukasti osatähtsus hinnas suhteliselt tühine. 332 900kroonise baashinnaga Selespeedi põhivarustuses olev automaatne kliimaseade maksab 21 000 krooni, lisaks on baashinnas elektrilised tagaaknad ja valuveljed. Kui nende hind maha arvestada, selgub, et superkäigukasti hind on vähem kui 10 000 krooni.
  Ja ega palju baasvarustusele lisada olegi. Lisade loetelu piirdub laias laastus vaid katuseluugi, raadio, lisaturvapatjade ja metallikvärviga. Muu hädavajalik on olemas.
  Kuna tegemist on üsna erilise autoga, siis ei ole AS Itaalia Auto tellinud neid kümnete kaupa salongi seisma. On vaid üks näidismudel, millega saab teha proovisõitu. Kel kindel ostusoov, peab masina tehasest tellima ja nagu tellimuste puhul ikka, võtab sellisel juhul auto kohale jõudmine aega kuni kolm kuud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Andris püssi põõsasse ei viska – siit leiad tema uued investeeringud
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Nädala lood: turud on katastroofi äärel ja vähidiagnoosi saanud omanik otsib edukale firmale ostjat
Sel nädalal kõnetas Äripäeva lugejaid enim aktsiaturgude suur langus, mida analüütikud nimetavad juba pea katastroofiks ning lugu raske vähidiagnoosi saanud ettevõtjast, kes otsib keerulistel aegadel oma edukale firmale ostjat.
Sel nädalal kõnetas Äripäeva lugejaid enim aktsiaturgude suur langus, mida analüütikud nimetavad juba pea katastroofiks ning lugu raske vähidiagnoosi saanud ettevõtjast, kes otsib keerulistel aegadel oma edukale firmale ostjat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.