Toomas Truuverk • 31. jaanuar 2000 kell 7:51

Hansapank juhib börsi täna tõusule

Hoolimata Ühendriikide aktsiaturgude reedesest järsust kukkumisest võib eeldada, et Hansapanga reedel avaldatud grupi majandustulemuste vastukajad ja analüütikute lubadused vaadata ümber (positiivses suunas) Hansapanga aktsia põhjendatud hinnatase, loovad turul kahtlemata äärmiselt positiivse meeleolu.

Turu üldise positiivse liikumise taustal esineb täna suhteliselt nõrgana tõenäoliselt Telekomi aktsia, olles mõjutatud Ühendriikide tehnoloogiabörsi Nasdaq 3,8%st kukkumisest. Mõnevõrra toetab aktsia hinda dollari jätkuv tugevnemine euro ja Eesti krooni vastu, sest Londonis dollarites noteeritud aktsia hinna ümberarvutamisel kroonidesse tuleb ka valuutakurss mängu.

Kahe vastukäivat suundumust kandva informatsiooni mõjul on oodata Tallinna börsil täna elavat kauplemist ja ka aktsiate hinnad võivad liikuda päris laia amplituudiga.

Hetkel kuum