Toomas Truuverk • 8. veebruar 2000 kell 12:46

Tallinna börs lõpetas plusspoolel

Tallinna börs lõpetas liideraktsiate toel täna korralikus plussis. Kümne juhtiva aktsia hinnaliikumist kajastav ÄP indeks kerkis päevaga 1,72% võrra, 417,98 punktile. Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 185 tehingus keskpärase 27,4 miljoni kroonini.

Pärast eilset korrektsiooni põhinimekirjas oli börsipäeva algus täna küllalt ettevaatlik. Küllalt kiiresti tekkis aga liideraktsiate, eeskätt Hansapanga, vähemal määral ka Ühispanga ja Norma osas arvestatav ostuhuvi ja Hansapanga aktsia vedamisel läks turg kiirelt üles.

Hansapanga aktsiaga tehti päeva kokkuvõttes 50 tehingut kogumahus 15,1 mln kr. Aktsia hind kerkis päevaga 3,9%, 126,75 kroonile. Hansapank avaldas täna oma liisinguga tegeleva üksuse Hansa Capitali möödunud aasta majandusaruanded. Kuna juba varasemast olid Hansapanga Grupi enda tulemused teada, mingit otsest mõju Hansa Capitali näitajad ilmselt turule ei oma. Huvitav oli ehk teade tegevuse kokkutõmbamisest Venemaal ja Ukrainas. Ühest küljest tegevusulatust piiravana, teisalt aga portfellide kvaliteeti tõstvana, võib seda otsust interpreteerida pigem positiivsena. Hansapanka ja pangasektorit tervikuna hakkab sel nädalal enim mõjutama järgmisel teisipäeval avaldatavate pankade jaanuarikuu majandustulemuste ootus.

Teistest juhtaktsiatest erinevalt käitus taas Telekom. Londonis on aktsia hind praegu 111,97 kr, olles dollari muutuse ja hinnaliikumise koosmõjul 0,18%ga miinuses, Tallinnas aktsia hind päevaga ei muutunud.

Eile edukalt esinenud tööstussektor oli täna palju vaoshoitum ? viimaste päevade komeedid Saku ja Viisnurk täna vastavalt ?0,84% ja ?0,36%. ÄP tööstusindeks tervikuna lõpetas Norma aktsia mõjul (päevaga +2,6%) siiski 0,92%ga plussis. Norma puhul oodatakse sel nädalal majandustulemuste avaldamist ja seda nädalat jääb järjest vähemaks ehk siis tõenäosus, et tulemused homme avaldatakse tõuseb.

Hetkel kuum