Toomas Truuverk • 6. märts 2000 kell 13:13

Börs: välisinvestorid reageerisid makrouudistele leigelt

Kauplemine Tallinna börsil jäi täna suhteliselt rahulikuks ja kui Hansapanga aktsiaga poleks tehtud ühte suuremahulist tehingut kogumahus 13,5 mln kr, oleks börsi päevakäive jäänud viimaste aegade üheks väikseimaks.

Kui hommikul oli juttu, et ootaks välisinvestorite seisukohavõttu viimaste makromajanduslike uudiste suhtes, siis tuleb tõdeda, et õigus on vist neil analüütikutel, kes pakkusid, et välisinvestorid ei lase ennast kuigivõrd avaldatud näitajatest segada.

Ainsana leidis märkimisväärset välismaist kauplemishuvi 18,02 mln kroonise päevakäibega Hansapanga aktsia, kuid juba mainitud suurtehing oli tõenäoliselt oma olemuselt turuväline ja aktsia hinda börsil ei mõjutanud ? Hansapanga aktsia hind päevaga ei muutunud.

Teine Tallinna börsi juhtaktsia Telekom läks Londoni börsi ja dollari kallinemise mõjul üles, kerkides päevaga 1,37%, 148 kroonile. Kohalikud väikeinvestorid kasutavad tugevat dollari kurssi aktsiate müümiseks. Kohalikud maaklerid, kes need aktsiad kokku ostavad, kasutavad tõenäoliselt Londoni ja Tallinna börsi hinnatasemete kerget erinevust ja müüvad aktsiad seal maha. Londonis maksis Telekomi aktsia kell 15:00 147,5 kr, olles päevaga kallinenud 0,18% võrra.

Hetkel kuum