21. märts 2000 kell 14:01

Pettusi soodustanud esitajaaktsiad kaovad

Aprilli alguses riigikogusse teisele lugemisele minev väärtpaberite keskregistri seaduse eelnõu sisaldab ettepanekut kaotada esitajaaktsiad, mis seni on võimaldanud varjata aktsionäri isikut ning toonud kaasa pettusi.

Justiitsministeeriumi eraõiguse osakonna juhataja Harri Mikk selgitas, et algselt oli esitajaaktsiate mõtteks nende abil aktsiate kiire ja efektiivse käibe võimaldamine. 'Täna on meil olemas väärtpaberite keskdepositoorium ning kiire käive saadakse läbi elektroonilise kauplemise,' ütles Mikk.

Rahandusministeeriumi finantsteenuste osakonna asejuhataja Leelo Liive ütles, et uue seaduse rakendussätetes fikseeritakse esitajaaktsiate muutmine nimelisteks aktsiateks. Lisaks äriseadustiku muutmisele toob seadus muudatusi ka investeerimisfondide seadusesse, krediidiasutuste seadusesse ning kriminaalkoodeksisse.

Hetkel kuum