25. aprill 2000 kell 13:52

Meri läheb kuulsat balletti vaatama

Täna Estonias esineva maailmakuulsa moderntantsutrupi Cullberg Ballet etendusele 'Giselle' on oodata ka president Lennart Meri.

Presidendi kantselei andmetel on täna õhtul Estoniasse Cullberg Balleti etendusele ning sellele järgnevale Rootsi suursaatkonna vastuvõtule oodata Eesti presidenti koos saatjaskonnaga.

Cullberg Ballet on kuulsaim tantsukultuuri esindajaga, kes kunagi Eestis käinud. Mõningatel andmetel kuulub tantsutrupp Rootsi viie suurima ekspordiartikli hulka Volvo, Absolut Vodka, ABBA ja Ericssoni kõrval. Nende staatusest Rootsi riigis kõneleb tõsiasi, et just Cullberg Ballett saadab sageli Rootsi kuningat tema välisvisiitidel, andes samal ajal külastatavas riigis võõrusetendusi.

Cullberg Ballet on maailmas publiku ja kriitikute heakskiitu võitnud oma isikupäraste, uuendusliku ja humoorika stiiliga, kogunud populaarsust terves maailmas ja võitnud rohkelt auhindu, seal hulgas Emmy. Trupp jõudis Vilniusest Tallinna pühapäeval, ning lahkub neljapäeval Riiga, kus nad lõpetavad oma Balti riikide tuuri.

Uudise vahendas Vilve Torn.

Hetkel kuum