Raimo Ülavere • 7. juuni 2000 kell 6:53

Jüri Mõisa tool kõikus

Koalitsiooninõukogu klaaris esmaspäeval erakondadevahelisi suhteid, mida olid pingestanud Tallinna sadama-ala erastamisviisi ümber tekkinud segadus ning omavahelised vaenulikud avaldused meedias, kirjutab tänane Äripäev.

'Oli pisut klaarimist. Koalitsioonipartnerid võiksid olla viisakamad,' kommenteeris Mõõdukate hulka kuuluv koalitsiooninõukogu esimees Andres Tarand esmaspäevaõhtust koosolekut. Tarandi sõnul oleks saanud Tallinna kesklinnas asuva sadama-ala piirkonna erastamist korraldada paremini.

Tallinna linnavalitsus pidi Reformierakonna survel loobuma kavast müüa kinnisvarafirmale Ober-Haus otsustuskorras Admiraliteedi basseini ümbritsev krunt, sest koalitsioonileping näeb linnamaa müügil ette avaliku konkursi korraldamise.

Isamaaliitu kuuluva Kalle Jürgensoni sõnul pooldab erakond avaliku konkursi korraldamist sadama-ala müügiks, kuigi see võtab rohkem aega kui otsustuskorras müümine.

Kommenteerides erakonnakaaslase, Tallinna linnapea Jüri Mõisa soovi müüa maa otsustuskorras ütles Jürgenson, et Mõis tahtis piirkonnale kiirelt arendaja leida ning samuti saada raha lisaeelarvesse. 'Pisike poliitiline kogenematus maksis sellel puhul kätte,' tõdes ta.

Jüri Mõis lausus, et temale teadaolevalt oli esmaspäeval koalitsiooninõukogus arutlusel pigem Reformierakonda kuuluva Igor Gräzini Äripäevas avaldatud arvamusartikli toon. Gräzin halvustas värvikas toonis Reformierakonnaga ühte koalitsiooni kuuluvaid Tallinna juhte, peatudes nii sadama-ala erastamise kui ka lõbumajade tänava teemal.

Hetkel kuum