Inno Tähismaa • 26. juuni 2000 kell 9:55

Viru Kalatööstus ei jaksa nõudlust rahuldada

Hoolimata suurest tööpuudusest Ida-Virumaal ei ole Viru Kalatööstusel juba pikemat aega õnnestunud täita 50 vaba kalatöötleja ametikohta, kirjutab Põhjarannik.

Viru Kalatööstuse juhataja Agu Laanemetsa sõnul ei suuda ettevõte täitmata töökohtade tõttu praegu nii palju toota, kui soodne turusituatsioon võimaldaks kalatooteid müüa.

'See on paradoksaalne, et kuigi Ida-Virumaal on suur tööpuudus, ei ole meil õnnestunud leida inimesi, kes oleksid nõus tööd tegema,' ütles Laanemets. Eriti hõredad on kalatöötlejate read Purtse tsehhis.

Viru Kalatööstuse keskmine palk maikuus oli 2878 krooni. 'See jääb muidugi riigi keskmisele kõvasti alla, kuid samas on kala vardasse toppimine üks lihtsamaid töid kraavikaevamise järel. See ei nõua erilisi oskusi ja vajaliku väljaõppe teeme kohapeal. Tööle tulles on inimestel siiski võimalik mitmeid kordi rohkem raha teenida kui on töötu abiraha suurus,' ütles Laanemets, kelle sõnul küünib usinamate kalatöötlejate palk 4000-5000 kroonini.

Hetkel kuum