Ülo Toomsalu • 18. august 2000 kell 6:24

ETV juhatusse pürgijad hülgasid Aare Urmi

Eesti Televisiooni juhatuse esimees Aare Urm peab juba teist kuud juhtima üksi telejaama, sest juhatusse kandideerinud Tiina Kangro ja Mikk Raidma loobusid ootamatult ametist, kirjutab SL Õhtuleht.

Ringhäälingunõukogu (RHN) tegi Aare Urmi soovi kohaselt ettepaneku juhatuse liikmeks asuda ETV programmidirektorile Tiina Kangrole ja Ühispanga raamatupidamisosakonna juhile Mikk Raidmale. Juhatuse ametisse astumise tähtpäev oli 10. juuli. Samas ei sõlminud Kangro ega Raidma selleks ajaks töölepingut ja sestap tühistas nõukogu oma ettepaneku.

'Ma ei tea siiani, miks Kangro loobus,' ütles RHNi esimees Tiit Sinissaar. Ta oli viimse hetkeni kindel, et vähemalt Tiina Kangro astub juhatusse.

Sinissaar kinnitab, et Urm peab paari lähikuu jooksul esitama uute juhatuse liikmete kohta ettepaneku. 'ETV juhatus peab olema vähemalt kolmeliikmeline. See on RHNi tungiv soov ja palve. Vastutus peab olema kollektiivne,' märgib Sinissaar.

Ühispankur Mikk Raidma loobus ETV juhatuse liikme kohast, sest tal polnud täit kindlust, kas riik teeb kahjumis töötavale telejaamale kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuva rahasüsti või mitte. 'Väga 'tore' on ühest töökohast ära tulla, kui teine firma võib juba järgmisel päeval pankrotti minna,' põhjendab Raidma. Ta nendib, et ka ETV pakutud 22 000 kroonine kuupalk teda ei rahuldanud.

Urm märgib, et kuigi ta on ETV juhatuses üksi, aitavad tal kaalukaid otsuseid teha ETV programmidirektor Tiina Kangro, finantsdirektor Anneli Viita ja ka tehnika- ja tootmisdirektor Tarmo Krimm.

Tiina Kangro hinnangul pole praegu otstarbekas uut juhatust määratleda. 'Esmalt tuleb ära oodata ETV tuleviku otsused. Alles hilissügisel võib juhatuse loomise või mitteloomise juurde tulla,' arvab ta.

Hetkel kuum