Ülo Toomsalu • 31. august 2000 kell 6:37

Eesti sadamate suurim konkurent on Peterburi

Venemaa-suunaliste kaubavedudega tegelevad laevafirmad eelistavad soodsamate tariifide tõttu Tallinnale jätkuvalt Peterburi sadamat, kirjutab Postimees. ASi Eesti Merelaevandus direktori asetäitja Viktor Palmet ütles, et Peterburis on lisaks soodsamatele hindadele ka mugavam võimalus kaupu raudteega edasi toimetada, mis võib Eesti kaudu veetavate konteinerite arvu juurdekasvu vähendada. Kaubavedu Eesti kaudu läänest itta on samuti kasvanud, kuid mitte olulisel määral. 'Viimastel kuudel on märgata kaubalaevade suurenenud täituvust Tallinna ja Helsingi vahel, on teravnenud ka konkurents laevafirmade vahel,' ütles Palmet. Tänavu esimese nelja kuuga suurenes Tallinna sadamat läbivate konteinervedude maht 21 protsendi võrra. Financial Timesi andmetel on üha areneva maailmakaubanduse ja kasvava naftanõudluse survel suurte kaubalaevade hinnamäär hetkel viimase 30 aasta kõrgeim.

Hetkel kuum