Peeter Koppel • 18. september 2000 kell 14:39

RTS-indeks kukkus 5,66 protsenti

Venemaa aktsiaturg lõpetas tänase kauplemispäeva langusega. RTS-indeks langes 5,66 protsenti, sulgudes 198,61 punktil. Maaklerite hinnangul on languse taga üldine negatiivne meelsus kogu maailma aktsiaturgudel. Ühest küljest mõjub nafta kõrge hind Venemaa aktsiaturgudele kohalike naftafirmade kaudu hästi, kuid samas maailma mastaabis tekitavad sama nafta kõrge hind investorites muret, kuna ühel hetkel hakkavad kõrged kütusehinnad ka ettevõtete kasumiltele negatiivset mõju avaldama.

Lisaks leiavad analüütikud, et Vene aktsiaturu tehnilised toetustasemed on praegusest hinnatasemetest oluliselt madalamad ning kui kohalikke makrotasandi uudiseid lähiajal ei tule, lähtutakse ka edaspidi nafta hinna liikumisest.

Hetkel kuum