Raimo Ülavere • 9. oktoober 2000 kell 7:43

Jüri Mõis: Tallinna võimukriis on ajakirjanike poolt välja mõeldud

Tallinnas ei ole võimukriisi, probleem on ajakirjanike poolt välja mõeldud, kinnitas hetk tagasi Prahas konverentsil viibiv Tallinna linnapea Jüri Mõis.

Linnas on olukord normaalne ja rahulik, väiksemad vahetused linna võimuliidus ei sega meie igapäevast tööd, rääkis Mõis. 'Oleme kõik koolis käinud ja oskame 64ni lugeda küll. Meil on iga otsuse jaoks vaja volikogus vähemalt 32 häält ja need on meil ka alati olemas,' kinnitas Mõis. Tema sõnul ohtu, et Tallinnas võimuliit võiks tervikuna vahetuda, hetkel ei ole.

Mõis lausus, ei pea õigeks seda, kui linna omanduses olevate ettevõtete juhtide kohad määratakse poliitilisest aspektist lähtuvalt. Tallinna valimistulemus oli äärmiselt keeruline ja et vältida 3 aastat virelemist, olime sunnitud andma Koonderakonnale Tallinna Soojuse juhi koha, nentis ta, lisades, et niipea kui tekkis võimalus sellest skeemist loobuda, seda linnavalitsus ka tegi.

Mõis viibib hetkel Prahas konverentsil, kus teemaks on linna intfrastruktuuri rahastamine.

Hetkel kuum