ÄP fototoimetus • 10. oktoober 2000 kell 22:00

Linn tahab tühistada Palace'i mittetagastamise

Linnavalitsuse õigusnõuniku Kalle Liivi sõnul on hotellipidajal õigus linnavalitsuse otsus kolmekümne päeva jooksul halduskohtusse edasi kaevata.

"Seda asja on aastaid aetud ja aetakse aastaid edasi," on hotelliomaniku Scandic Hotels Eesti juht ja aktsionär Toomas Sildmäe varem öelnud.

Linnavalitsuse tänane otsus tuleneb sellest, et kohus tunnistas septembris mittetagastamise seadusevastaseks. Hotellihoone ja kinnistu väärtus ulatub ekspertide hinnangul üle saja miljoni krooni, seadusest tulenev kompensatsioon omanikule jääks alla 2 miljoni krooni. Vara õigusjärgne omanik on Kanadas elav Tiiu-Helve Blomdahl, teda esindab advokaat Viktor Kaasik.

"Õigusjärgsed omanikud võitlevad vara tagastamise eest viimse veretilgani," ütles Kalle Liiv. Tema sõnul on vaidluse sisuline põhjus seadusandja otsus, mille järgi kompensatsioon tagastamata jätmise korral jääb vara turuhinnale palju kordi alla. "Kui riik sätestaks kompenseerimise turuhinnaga, jääks sajast taolisest vaidlusest võib-olla viis-kuus järele," ütles Liiv.

Autor: ÄP

Hetkel kuum