Inno Tähismaa • 10. oktoober 2000 kell 14:05

Riigikohus mõistis alaealisele alkoholi müügi õigeks

Riigikohtu halduskolleegium jättis tänase määrusega rahuldamata Tartu politseiprefektuuri kassatsioonikaebuse alaealisele alkoholi ja tubakatoodete müügi asjus, teatas kohtu esindaja.

Kolleegiumi määrus ütleb, et kuigi alkoholiseadus keelab alkoholi jaemüügi alla 18-aastastele isikutele, ei ole seaduses sätet, mille alusel saaks halduskaristuse määrata füüsilisele isikule selle eest, et ta müüs alaealisele alkohoolseid jooke.

Kolleegium peab vajalikuks märkida, et haldusõigusrikkumiste seadustiku varasem versioon lubas haldusvastutusele võtta müüjat, kes müüs alaealisele alkoholi. 1995. aastal aga tunnistati vastav säte kehtetuks.

Alaealisele alkoholi müügi asi jõudis riigikohtusse pärast seda, kui Tartu politseiprefektuur karistas 1999. aasta novembris Tartu Kivilinna tankla kaupluse müüjat selle eest, et ta müüs alaealisele sigarette ja õlut. Müüja kaebas selle otsuse Tartu halduskohtusse, kus prefektuuri otsus tühistati. Tartu ringkonnakohus jättis prefektuuri apellatsioonikaebuse rahuldamata, mille peale viimane pöördus kassatsioonikaebusega riigikohtusse.

Hetkel kuum