Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEB sai tipp-topp tulemuse

  Analüütikud ennustasid pangale kasumiks keskmiselt 12,5 miljardit krooni. Mullu samal ajal oli panga ärikasum 6,98 miljardit Eesti krooni.
  SEBi omakapitali tulusus kasvas 14,7 protsendilt 19,4-le. Grupi laenukahjum oli 1,43 miljardit krooni. Panga pensionifondide varade maht oli septembri lõpu seisuga 46,55 miljardit krooni.
  Balti regiooni arvele langes SEBi tuludest 336,7 miljonit krooni, kusjuures Eesti Ühispank ja Latvijas Unibanka olid majandusnäitajates konsolideeritud, Vilniaus Bankases oli SEBi osalus aruandeperioodi lõpus 41.
  SEB on teinud ostupakkumise kõigi kolme Balti panga väikeaktsionäridele. SEB taotleb Ühispanga aktsiate välja arvamist Tallinna, Helsingi, Frankfurdi ja Müncheni börsilt. Eestis äsja lõppenud pakkumisperioodi lõpus oli SEBi kontrolli all 95 Ühispangast. SEB on teatanud Helsingi börsile, et integreerib Ühispanga SEBi gruppi.
  ?Ma usun kindlalt, et SEBi kohalolek on kasulik panga klientidele, nii väikestele kui suurtele, ja Eesti ambitsioonidele integreerida oma majandus Euroopaga,? ütles SEBi president ja peadirektor Lars Thunell.
  Unibankas on SEBi pakkumistähtaeg 13. november. Läti Unibanka vähemusaktsionär, High Bridge Services (HBS), kellele kuulub ligi 10 Unibanka aktsiatest, oli esitanud SEBi pakkumise kohta Läti väärtpaberikomisjonile protesti. HBSi esindaja Greg Krasovsky nimetas aktsia õigeks hinnaks 2,2?2,3 latti. Kuigi ta lubas teha SEBi omast kõrgema pakkumise, võttis HBS oma dokumendid väärtpaberikomisjonist tagasi, loobus nõudest korraldada panga aktsionäride erakorraline koosolek ja võttis SEBi uue pakkumine vastu. Teatavasti oli SEBi Balti piirkonna tegevuse juht Mats Kjaer vaatamata lubadusele, et SEB algset pakkumist ei tõsta, kergitanud pakkumise 1,90 latilt 2,05 latile, mille HBS lõpuks vastu võttis. Krasovsky sõnul oli SEBi sundinud hinda tõstma 40 väikeaktsionäride ühine vastuseis liiga madalale esimesele pakkumisele.
  Leedu Vilniaus Bankasele tehtud pakkumise tähtaeg on 17. novembril ja sealgi tõstis SEB pakkumise algselt 40 litilt 50-le.
  Leedu suurima panga Taupomasis Bankase väärtpaberidivisjoni direktor Vladimiras Streckis nimetas pakkumistingimuste muutmist enne tähtaja lõppu tavatuks ja palus maaklerite eetikakomisjonil anda hinnang, kas SEB ja Vilniaus Bankas ei ole mitte süüdi turuga manipuleerimises.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
USA aktsiaturg rallis Powelli kõne peale
USA aktsiaturg rallis kolmapäeval üle 3% ülespoole, kui Föderaalreservi juht Jerome Powell viitas oma kõnes, et detsembrikuu rahapoliitika istungilt võiks oodata varasemast aeglasemat intressitõstmist. Powell lisas, et inflatsiooniga võitlemine pole veel läbi ning on tõenäoline, et intressid jäävad veel teatud ajaks kõrgele tasemele püsima.
USA aktsiaturg rallis kolmapäeval üle 3% ülespoole, kui Föderaalreservi juht Jerome Powell viitas oma kõnes, et detsembrikuu rahapoliitika istungilt võiks oodata varasemast aeglasemat intressitõstmist. Powell lisas, et inflatsiooniga võitlemine pole veel läbi ning on tõenäoline, et intressid jäävad veel teatud ajaks kõrgele tasemele püsima.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: gaasi haalamisest ja koroonatestide lõppemisest
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.