• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEB sai tipp-topp tulemuse

  Analüütikud ennustasid pangale kasumiks keskmiselt 12,5 miljardit krooni. Mullu samal ajal oli panga ärikasum 6,98 miljardit Eesti krooni.
  SEBi omakapitali tulusus kasvas 14,7 protsendilt 19,4-le. Grupi laenukahjum oli 1,43 miljardit krooni. Panga pensionifondide varade maht oli septembri lõpu seisuga 46,55 miljardit krooni.
  Balti regiooni arvele langes SEBi tuludest 336,7 miljonit krooni, kusjuures Eesti Ühispank ja Latvijas Unibanka olid majandusnäitajates konsolideeritud, Vilniaus Bankases oli SEBi osalus aruandeperioodi lõpus 41.
  SEB on teinud ostupakkumise kõigi kolme Balti panga väikeaktsionäridele. SEB taotleb Ühispanga aktsiate välja arvamist Tallinna, Helsingi, Frankfurdi ja Müncheni börsilt. Eestis äsja lõppenud pakkumisperioodi lõpus oli SEBi kontrolli all 95 Ühispangast. SEB on teatanud Helsingi börsile, et integreerib Ühispanga SEBi gruppi.
  ?Ma usun kindlalt, et SEBi kohalolek on kasulik panga klientidele, nii väikestele kui suurtele, ja Eesti ambitsioonidele integreerida oma majandus Euroopaga,? ütles SEBi president ja peadirektor Lars Thunell.
  Unibankas on SEBi pakkumistähtaeg 13. november. Läti Unibanka vähemusaktsionär, High Bridge Services (HBS), kellele kuulub ligi 10 Unibanka aktsiatest, oli esitanud SEBi pakkumise kohta Läti väärtpaberikomisjonile protesti. HBSi esindaja Greg Krasovsky nimetas aktsia õigeks hinnaks 2,2?2,3 latti. Kuigi ta lubas teha SEBi omast kõrgema pakkumise, võttis HBS oma dokumendid väärtpaberikomisjonist tagasi, loobus nõudest korraldada panga aktsionäride erakorraline koosolek ja võttis SEBi uue pakkumine vastu. Teatavasti oli SEBi Balti piirkonna tegevuse juht Mats Kjaer vaatamata lubadusele, et SEB algset pakkumist ei tõsta, kergitanud pakkumise 1,90 latilt 2,05 latile, mille HBS lõpuks vastu võttis. Krasovsky sõnul oli SEBi sundinud hinda tõstma 40 väikeaktsionäride ühine vastuseis liiga madalale esimesele pakkumisele.
  Leedu Vilniaus Bankasele tehtud pakkumise tähtaeg on 17. novembril ja sealgi tõstis SEB pakkumise algselt 40 litilt 50-le.
  Leedu suurima panga Taupomasis Bankase väärtpaberidivisjoni direktor Vladimiras Streckis nimetas pakkumistingimuste muutmist enne tähtaja lõppu tavatuks ja palus maaklerite eetikakomisjonil anda hinnang, kas SEB ja Vilniaus Bankas ei ole mitte süüdi turuga manipuleerimises.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.