• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BSA tegevus tekitab ettevõtjais segadust

  Piraattarkvara kasutamise vastu võitleva organisatsiooni BSA tegevuse osas on ettevõtjatele jäänud endiselt segaseks, kas nad peavad lubama politsei ja BSA ühisreide oma firmas.

  Business Software Alliance?i (BSA) Eesti komitee tegevjuht Ahti Leppik kinnitas haldusõigusseadustikule viidates, et politseil on kindlasti õigus kontrollida tarkvara kasutusõigust firmades. ?BSA osaleb aga seejuures eksperdina ja juhul, kui politsei seda soovib,? ütles Leppik.
  Olevimäe advokaadibüroo vandeadvokaat Raul Markus on varem öelnud Äripäevale, et ettevõtjad, kelle juurde majanduspolitsei ja BSA esindajad tulevad illegaalset tarkvara otsima, võivad praeguse seaduse alusel nende sisselaskmisest keelduda.
  Firma territooriumile võib loata siseneda üksnes algatatud kriminaalasja raames.
  BSA ühendab nelja Eestis arvutitarkvara pakkuvat firmat ? IT, Gensi, Usesoft ja Baltic Computer Systems, kes müüvad Eestis enimkasutatavat tarkvara. Politseiga koostöös tehtavate aktsioonide käigus annab BSA esindaja eksperthinnangu vaid BSA liikmete esindatava tarkvara osas.
  Selgusetuks on ka jäänud, kuidas saab firmajuht välistada, et ühegi töötaja arvutis poleks mingit ebaseaduslikku tarkvara. Firmajuht ei pruugi teada, millised programmid on iga töötaja arvutis.
  Piraattarkvara osakaal Eestis on umbes 70 protsenti, selliste programmide kasutajat ootab kuni poole miljoni krooni suurune rahatrahv ja vabadusekaotus kolme aastani. Illegaalne tarkvara konfiskeeritakse ja hävitatakse, samuti konfiskeeritakse arvutisüsteem, milles piraattarkvara kasutati.
  Uudise vahendas Kaivo Kopli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".