21. november 2000 kell 11:13

Peaminister: Saaremaa sadama asukoha otsustavad eelkõige kohalikud

Peaminister Mart Laar kinnitas valitsuse pressikonverentsil, et Saaremaa süvasadama rajamisel on asukoha otsustuse jäme ots ikkagi kohalike käes. Laar ütles, et valitsus ei hakka Saaremaa süvasadamat ehitama, küll aga hoolitseb sadamale vajalike teede eest.

'Sinna, kuhu sadam rajatakse, sinna teeb riik ka teed,' lausus Laar. 'Samas tuleb igal juhul arvestada keskkonnanõudeid.' Ta lisas, et kahtlemata on see sadam Saaremaale vajalik.

Täna õhtul võib valitsuskabinet kokku leppida Saaremaa süvasadama kõige parema asukoha osas. Mereeinstituudi baasil moodustatud ekspertgrupi hinnangul on sobivaim Suuriku-Kuriku sadamakoht. Undva sadamakohta võib hinnata üldiselt sobivaks ning Vaigu sadamakohta oluliselt vähem sobivaks. Seejuures ühegi sadamakoha puhul ei leidnud ekspertgrupp asjaolusid, mis täielikult välistaksid süvasadama ehituse.

Hetkel kuum