Inno Tähismaa • 27. november 2000 kell 10:18

Eivere mõis jäi peremeheta

Oktoobris Järvamaal asuva Eivere mõisa enampakkumise võitnud Rootsi Amali linna peaarhitekt Peeter Särg ei suutnud ostusummat tasuda, kirjutab Järva Teataja.

Järva maavalitsuse rahandusosakonna juhataja Tähve Milt ütles, et Särg saatis neljapäeval maavalitsusse kirja, millega andis teada, et loobub mõisast.

Mildi teada võis põhjus peituda selles, et Särg elab Rootsis ja sealsetest pankadest on raske saada laenu kinnistule, millel pole maad. ?Rootsis võib see imelik tunduda, et meie müüme pargi maha, aga maa selle juurde ei käi,? sõnas Milt.

Mõisahoones asunud Koeru Hooldekodu direktor Rünno Lass ütles, et tema teada tunneb üks inimene juba mõisa vastu huvi. Tema andmetel läheb mõis kolmandat korda oksjonile. Ta ei usu, et mõis tänavu ostja leiab.

Mõisahoone läks esimest korda enampakkumisele 25. juunil, mille võitis ligi miljoni krooniga soomlane Altti Hakanpää. Kuna soomlane ei suutnud ostusummat tasuda, kuulutas Järva maavanem Theo Aasa välja eelläbirääkimistega pakkumise.

Särg oli ostjate hulgas ka juunis, ent loobus kõrgemat hinda välja käimast.

Hetkel kuum