Inge Rumessen • 5. detsember 2000 kell 12:47

Brittide nõustaja oli Tallinna Vee erastamiskonkursi võidus kindel

AS Tallinna Vesi erastamiskonkursi võitjaks kuulutatud briti firma International Water UU nõustaja Rain Tamme sõnul olid nad oma võidus suhteliselt kindlad. 'Otsust ei tehtud ju subjektiivsetel alustel,' ütles Tamm. 'Erastamise tingimustes oli kirjas, et 60% loeb hind ning 40% tariif. Pakkumiste avamisel oli ju kohe selge, et meie pakkumine on soodsam,' ütles Tamm.

International Water UU pakkumisest moodustas 30 miljoni aktsia märkimise hind 697 miljonit ning 28 miljoni Tallinna linnale kuuluva aktsia ostuhind 641,2 miljonit krooni. Veevarustuse ja heitvee hinnamuutuse koefitsent on aastatel 2001-2003 null protsenti ning 2004. ja 2005. aastal 15 protsenti.

Rain Tamm ei soostunud kommenteerima firma äriplaani pikemalt enne, kui ka linnavalitsus ja -volikogu on oma heakskiidu andnud. Sellegipoolest kinnitas ta, et märkimisväärsed summad lähevad kanaliseerimata piirkondadesse veetrassi sisseviimiseks.

Hetkel kuum