Vilve Torn • 7. detsember 2000 kell 22:00

Kingin sulle jaanalinnu ja tiramisu

Tallinnas on kaks tipprestorani, kes pakuvad uue teenusena kinkekaarti ? äsjaavatud restoran Pegasus ning järgmisel aastal oma esimest sünnipäeva tähistav L?Artiste.

- kohti 40

Liivalaia 33

info tel 631 5891

vt menüüd aadressil: www.olympia.ee

L?Artiste on noobel restoran Tallinna südames, mis tähistab oma esimest sünnipäeva järgmise aasta aprillis.

Restorani peakokk Imre Kose ütleb, et nende restoran sai kinkekaardi pakkumise idee klientidelt. ?Kliendid hakkasid ise küsima, sest mujal maailmas on selline süsteem väga levinud. Eestis on see veel nii uus asi.?

Nagu Pegasuses, on ka restoranis L?Artiste võimalik kinkekaardi eest maksta arvega või sularahas. Samuti võivad kaardi saajad ise valida päeva, millal nad sööma soovivad tulla, kuid Kose soovitab siiski eelnevalt kohad kinni panna.

Küsimusele, mis juhtub siis, kui klient sööb rohkem või vähem kinkekaardi väärtusest, vastab Kose: ?Kui söögi maksumus ületab kinkekaardi väärtuse, tuleb puudu jääv osa tasuda sööjal endal. Tasuda saab nii sularahas kui ka maksekaardiga. Kui söögi maksumus on väiksem kinkekaardi väärtusest, vaheraha sööjale ei tagastata.? Sama süsteem kehtib ka Pegasuses.

Kose lisab, et L?Artiste?i kinkekaart võimaldab peale söögi muidki üllatusi ning tasu nende eest lisandub kogusummale. Asi on seda väärt.

?Kujuta ette olukorda, et sa sööd pidulikult oma kaaslasega. Korraga ilmub su laua kõrvale saksofonist, kes mängib ainult sulle. Pärast paari pala ta lahkub. Samuti on võimalik restorani kelnerid laulma panna, kui klient selleks soovi avaldab. Mis olukorras nad laulma hakkavad? Uuri järele,? ütleb Kose, salapära hääles.

Lisaks laulvatele kelneritele ja saksofonimängijatele rabab Kose sel aastal oma kliente veelgi. Enne jõule toob ta esimese restoranina Eestis menüüsse kodumaise ja värske jaanalinnuliha.

- kohti ca 60

Harju 1

info tel 631 4040

vt menüüd aadressil: www.restoranpegasus.ee

Novembri esimestel päevadel Tallinna kesklinnas avatud restoran Pegasus on läbi teinud täieliku uuenduskuuri.

Kuigi uues Pegasuses pole suitsu kimuvaid boheemlasi, malelaudu ja valgete põllekestega ringi sebivaid ettekandjaid, on siin ometi säilinud vana Pegasuse vaim. Gert Sarve, Martin Tammiku ja Tarvo Hanno Varrese koostööna valminud sisekujundus on lihtne ja kaasaegne ? eriliste liialdusteta ning mõned pilkupüüdvad detailid. Lisaks palju ruumi ja valgust.

Pegasuse ühe omaniku Mart Tomsoni sõnul on uus Pegasus mõeldud kõigile neile, kes armastavad head vaadet ja head kööki. Viimast pakub Londonist Tallinna asunud kokk Michael Boola, kelle eesmärk on pakkuda maailma köögi moodsat klassikat. Menüü vahetub iga kahe nädala tagant.

Uudse teenusena sisse seatud kinkekaart on Tomsoni kinnitusel suurepärane võimalus sõpra, kallimat või äripartnerit üllatada. Mingeid tohutuid blankette ega ankeete täitma ei pea. Kui kinkija soovib oma aega kokku hoida, võib ta Pegasuse restorani helistada ning kinkekaardi soovist teada anda. Samas ütleb kinkija kinkekaardi väärtuse. Järgmisena annab kinkija oma krediitkaardi numbri, tehakse ülekanne ja kaart saadetakse posti teel kas kinkijale või kaardi saajale ? täpselt nii, nagu kokku lepitakse.

Teise võimalusena võib kinkija minna kohapeale ning maksta kaardi eest sularahas. Aega, millal kinkekaardi saaja sööma võib minna, paika pandud ei ole. See jääb kingi saaja otsustada, kas ta tuleb restorani hommikul, lõunaajal või õhtul.

Hetkel kuum