• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Esimene Eesti doonorema sünnitab tütrele lapse

  50aastane Helle on esimene Eesti naine, kes on nõus kandma ja ilmale tooma oma viljatu tütre last. Tartu Tähe erakliiniku naistearst Andrei Sõritsa plaanib loote asendusema emakasse istutada juba veebruaris, kirjutab SL Õhtuleht.

  'Iga ema teeks seda oma tütre jaoks... Olen selleks sammuks valmis, kuid kardan, et rääkida on veel vara,' naerab kolm last ilmale toonud Helle SL Õhtulehega rääkides.
  Särtsakas ja hea tervisega kuldses keskeas naine teeb Eestis esimest korda seda, mida maailmas on viljeldud juba kümmekond aastat. Veebruaris istutab Tähe kliiniku naistearst Andrei Sõritsa tema emakasse embrüo, mille ?autorid? on tema tütar ja väimees. Teisisõnu - ema kannab ja toob ilmale oma tütre lapse.
  USAs on asendusema kasutamine väga levinud, kuid Rootsis näiteks seadusega keelatud.
  Sõritsa sõnul on eetiline, kui asendusema on mehe või naise lähisugulane. Kui meditsiiniliselt on protseduur võimalik, peab asendusema kasutada sooviv paar tegema taotluse Eesti Bioeetika Nõukogule ja kirjeldama oma soovi. Kui seejärel leiavad ka sotsiaalministeeriumi juristid, et asendusema kasutamine on õigustatud ja eetiline, siis antaksegi luba.
  Üks embrüosiirdamine maksab 15 700 krooni. Keskhaigekassa toetab 5000 krooniga. Et aga üldse viljastumiseni jõuda, kulub umbes sama palju raha juba enne siirdamist. Asendusemaduse puhul kulub ainuüksi eelnevate uuringute ja ravimite peale vähemalt 15 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.