Uus raamat toob seadused korteriomanikule koju

ÄP 15. jaanuar 2001, 00:00

Käesoleva aasta alguses trükivalgust näinud Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) ?Õigusaktide kogumik? teeb elamumajandusega seonduva seadusandluse korteriomanikele senisest kättesaadavamaks.

?Kuna 75 protsenti Eestimaa rahvastikust elab korterelamutes ja neist omakorda 40 protsenti on koondunud korteri- või elamuühistutesse, siis oli viimane aeg sellise kogumiku väljaandmiseks,? märkis EKÜLi käsiraamatute toimetaja Kaie Külasepp. ?Raamat pole mõeldud üksnes ühistute juhtidele, vaid selle kõigile liikmetele, et igaüks saaks seadusetekstist näpuga järge vedades oma õigustele ja kohustustele kinnitust saada.?

Kogumik koondab endas elamuseaduse ja praegu kehtiva korteriomandiseaduse terviktekste, kusjuures lisatud on ka eelmise aasta lõpus riigikogu kinnituse saanud ja eeloleval suvel jõustuva uue korteriomandiseaduse tekst.

Trükivärske kogumik sisaldab vaid seaduste terviktekste, kuid edaspidi kaalutakse Külasepa sõnul ka kommentaaridega varustatud väljaande ilmutamist. Peatselt ilmub selle venekeelne tõlge. Seni jagavad seaduste kohta selgitusi EKÜLi juristid nii Tallinnas kui ka maakondlikes büroodes.

?Õigusaktide kogumiku? esialgne trükiarv on 1500 eksemplari. Raamat on saadaval EKÜLi peakontoris Tallinnas, kümnes maakonnabüroos ning Tallinna ja Tartu raamatupoodides. Kogumik maksab EKÜLi liikmetele 60 krooni, jaemüügis pakutakse raamatut hinnaga 120?130 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing