Ülo Toomsalu • 25. jaanuar 2001 kell 6:13

Eesti Energia nõuab Tartult kaht miljonit

Eesti Energia nõuab Tartult rohkem kui 2,2 miljonit krooni väidetavalt omavoliliselt tarbitud elektri eest. Tartu keeldub nii suurt nõuet tunnistamast ja on nõus vaidlusi isegi kohtus jätkama, kirjutab Postimees.

Mullu oktoobris koostas Eesti Energia Tartumaa suurimale kliendile Tartu linnavalitsusele elektrienergia omavolilise tarbimise eest neli akti, sest energiafirma inspektorid avastasid, et tänavavalgustuse neljalt elektrikilbilt on eemaldatud plommid.

Tartu linnasekretäri Jüri Mölderi väitel on linnal 132 tänavavalgustuse elektrikilpi, neist ainult 30 vastavad tänapäeva nõuetele ja ülejäänutel pole kunagi plomme olnudki.

Mölder imestas, et kui ainuüksi nelja kilbi eest on nõue 2,2 miljonit krooni, siis kui suur võiks olla trahvisumma ülejäänud 98 kilbi kontrollimisel, mis samuti ei pruugi vastata kehtivatele nõuetele.

?Eesti Energia peab tõestama, et kilbid olid plommitud, mille panek on Eesti Energia ülesanne,? märkis Mölder. ?Plommide panekul peab olema sõlmitud kahepoolsed aktid, mida aga pole olemas.?

Tartu linnavalitsuse hinnangul on probleemi põhjus siiski Eesti Energias, kes on jätnud plommimistööd tegemata ja pole ka pikka aega kilpe kontrollimas käinud.

Hetkel kuum