Kalameeste päästmine läks maksma 60 000 krooni

02. veebruar 2001, 09:00

Teisipäevane 105 harrastuskalamehe triivivalt jäält päästmine läks piirivalvele maksma ligikaudu 40 000 ja AS Pärnu Sadamale 20 000 krooni, kirjutab Pärnu Postimees.

Piirivalve ega Pärnu Sadam põhjendamatult eluga riskinud harrastuskalameestele päästmise eest arvet esitada ei kavatse. Pärnu piirivalve piirkonna ülem Alvar Vallau ja Pärnu Sadama pearaamatupidaja Liia Ilves ütlesid, et inimeste päästmise eest põhimõtteliselt raha ei võeta.

Põhilise osa piirivalve kulutustest moodustab tasu Tallinnast väljakutsutud helikopteri eest, mille lennutund maksab ligikaudu 10 000 krooni. Pärnu Sadama poolt võtsid päästmisest osa kaks väikelaeva.

Maavanemal on õigus jääleminek ära keelata, kuid sellise piirangu kehtestamine tooks Vallau kinnitust mööda praegu kasu asemel kahju. Piirivalvurite eelmiste aastate kogemus näitab, et keelu korral võtavad harrastuskalamehed merele kaasa valged voodilinad ja varjuvad nende alla.

?Kui kalamehed on linade all, ei näe me neid kaldalt binokliga ega helikopterilt,? selgitas Vallau. ?Muidu vähemalt teame, et inimesed on jääl, ja saame vajadusel appi minna.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing