Ülo Toomsalu • 7. veebruar 2001
Jaga lugu:

Suures narkoäris kahtlustatav maadlusmäned?er jääb vahi alla

Keeldudes raskes narkokuriteos süüdistatavat ärimeest Raoul Pajuviidikut (35) kautsjoni vastu vahi alt vabastamast näitas kohus karmimaks muutunud suhtumist narkokuritegudesse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna linnakohtunik Anne Kramer arvestas keeldumisel prokurör Krista Kulli seisukohaga, kelle sõnul võib Pajuviidik hakata vabanedes takistama tõe tuvastamist ning eeluurimise eest pakku minna. Seetõttu ei hakanud kohus Pajuviidiku kautsjoni vastu vabastamist arutamagi.

Sydney olümpial Eesti maadluskoondist juhtinud ja politseile narkoäriga vahele jäänud Pajuviidik taotles enda vabastamist umbes 300 000 krooni eest.

?Viimasel ajal lähevad narkokuritegude eest määratavad karistused rohkem kokku Euroopa praktikaga,? märkis keskkriminaalpolitsei abidirektor Kersti Jundas. ?Ega rahatrahvid ja tingimisi karistused sellise kuriteoliigiga kokku ei käi.?

Pajuviidiku kaitsja, vandeadvokaat Andres Gorkin ütles, et kolm ?väga tähtsat inimest? on esitanud uurijale taotluse hakata Pajuviidikule vabastamisel käendajateks, kuid nende nimesid ei soovinud Gorkin avalikustada.

Jaga lugu:
Hetkel kuum