Saku Õlletehase kasum kasvas mullu viiendiku

Kaja Koovit 13. veebruar 2001, 00:00

Eile avaldatud eelmise aasta majandustulemuste kohaselt oli Saku õlletehase kontserni realiseerimise netokäive mullu 729,6 miljonit krooni ehk 2 protsenti 1999. aastast suurem. Ettevõtte ärikasum oli ligi 74 miljonit krooni, vähenedes aasta varasemaga võrreldes 3%. Puhaskasum aktsia kohta moodustas 9,24 krooni, mis on 21% enam kui 1999. aastal. Õlletehase kogumüük ulatus eelmisel aastal 51,7 miljoni liitrini.

?Aasta läks hästi,? kommenteeris eelmise aasta tulemusi Saku Õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel. ?Saadud tulemus on hea, väga hea tulemus jäi ilma taha,? lisas ta.

?Ettevõtte müük ja marginaalid olid paremad, kui ootasin,? ütles investeerimispanga Trigon Capital peaanalüütik Toomas Reisenbuk.

Vaatamata konkurentsi tugevnemisele vähenes Saku õlletehase turuosa mullu vaid 2 protsendipunkti võrra 48 protsendile.

?Ettevõtte müük ja marginaalid olid umbes 5 protsenti paremad, kui ootasin,? ütles investeerimispanga Trigon Capital peaanalüütik Toomas Reisenbuk.

Analüütikud on Saku Õlletehase aktsiat hinnanud investeerimisportfelli stabiliseerivaks investeeringuks, mis toodab kindlat dividenditulu. Tänavu teeb firma juhatus 2. aprillil toimuvale aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvel dividendideks 40 miljonit krooni ehk 5 krooni aktsia kohta.

Äripäeva analüütik Raivo Sormunen märkis, et arvestades ettevõtte ebaharilikku kapitalistruktuuri, kus 384 miljoni kroonisest kogukapitali hulgast moodustab 348 mln ehk veidi üle 90% omakapital, oleks oodanud ehk krooni-paari võrra suuremaid dividende.

Remmeli sõnul jätkub lähiaastatel tarbimise kasvutrend. ?Eelkõige näeme kasvu kohalikul turul,? lausus Remmel.

Reisenbuk märkis, et Trigon vaatab majandustulemuste mõjul Saku Õlletehase analüüsi eelkõige kasumlikkuse prognoosi osas ümber. ?Senine aktsia hinnasiht peaks tõusma umbes 5%,? lausus Reisenbuk. Trigon Capitali Saku aktsia fundamentaalselt põhjendatud hinnasiht oli 60 krooni.

Saku aktsia senine kõrgeim hinnasiht, 67 krooni, oli Hansabank Marketsil.

Hansabank Marketsi analüüsi osakonna juhataja Urmas Riiel sõnas, et Saku tulemused olid ootuspärased ja kuna aktsia turuhind on jõudnud hinnasihi tasemele, vaadatakse lähiajal hinnasiht ja aktsiale antud soovitus ümber. ?Enamik meist ootab sooja suve, aktsia hind sõltub aga otseselt ootustest, seega peaks aktsia hind, vähemalt põhjendatud hind tõusma,? lausus Riiel.

?Kui tänavu vähegi normaalne suvi on, tulevad paremad tulemused,? kommenteeris Cardo Remmel.

Ametlikku kasumiprognoosi Saku Õlletehas ei avalda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing