Kaivo Kopli • 19. veebruar 2001 kell 12:29

Pensionikindlustuse maksustamise osas sündis kokkulepe

Rahandusministeeriumi korraldatud nõupidamisel tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse osas jõudsid asjaosalised seadusesätete tõlgendamise osas kokkuleppele, mis avaldatakse lähema tunni jooksul.

Kuna maksuamet ja kindlustusseltsid on tulumaksusoodustusega pensionikindlustust erinevalt tõlgendanud, ähvardas tuhandeid pensionikindlustuse kliente sel aastal tulumaksutagastusest ilma jäämine. Maksuameti hinnangul ei tohi põhilepingule lisatud riskikaitse maksetelt tulumaksu tagastada.

Täna rahandusministeeriumis maksuameti, kindlustusinspektsiooni ja kindlustusseltside esindajate arupidamisel jõudsid asjaosalised üksmeelele, kinnitas rahandusministeeriumi kindlustustalituse juht Siiri Tõniste.

Hetkel kuum