Peeter Koppel • 7. märts 2001 kell 8:24

Investorid hakkasid kauplemispäeva lõpus USA tehnoloogiaaktsiates kahtlema

Eilset kauplemispäeva optimistlikus meeleolus alustanud Nasdaq liikus päevasiseselt isegi 5 protsendiga plussi, kuid kauplemispäeva lõpus optimism mõningal määral jahenes ning Nasdaqi üldindeks lõpetas 2,87 protsenti kõrgemal 2204,43 punkti tasemel.

Analüütikute hinnangul on igati positiivne, et turg on vaatamata halbadele uudistele suutnud viimastel päevadel veidi kosuda, kuid trendimuutusest on vara rääkida. Praeguse seisuga on turg tehniliselt üle müüdud ning varem või hiljem pidi korrektsioon tulema.

Siiski on märke ka tärkavast optimismist. Wells Capital Managemendi peadiiler Brian Pears ütles Bridge?le, et varasemad hinnarallid on olnud tingitud peamiselt lühikeste positsioonide katmisest, kuid seekord on märgata ostuhuvi ka institutsionaalselt tasandilt.

Tõusu eesotsas olid eile mikrokiipide tootjate aktsiat ning seda vaatamata sellele, et teatasid oma käesoleva kvartali suhtes tehtud prognooside kärpimisest mikrokiipide tootmisega tegelevad Xilinx <GR#US.XLNX>, Varian Semiconductor <GR#US.VSEA> ja TriQuint Semiconductor <GR#US.TQNT>. Kõigi mainitud kiibitootjate aktsiad lõpetasid päeva plusspoolel.

New Yorgi börsi aitasid kergelt plussi Wal-Mart <GR#WMT>, J. P. Morgan Chase <GR#US.JPM>, Hewlett-Packard <GR#US.HWP> ja Microsoft <GR#US.MSFT>. <a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^DJI d=5d' target='_vbors'>Dow Jonesi</a> tööstuslik keskmine lõpetas 0,27 protsenti kõrgemal 10 591,22 punktil.

Hetkel kuum