19. märts 2001 kell 11:30

Nokia juht teenib Rootsi kõrgeimast palgast kaks korda vähem

Rootsi kõige kõrgemat kuupalka sai mullu kindlustusfirma Skandia juht Lars-Eric Petersson, kes teenis kuus boonustega 1,3 miljonit marka. Nokia juhi Jorma Ollila tulu samal ajal oli 747 000 marka.

Portaal SoneraPlaza andmetel kasvasid Rootsi suurimate börsifirmade juhtide palgad läinud aastal 30?250%. Soome tippjuhid pidid rahul olema 10?44% tõusuga.

Skandia ja Nokia käivet võrreldes tuleks palgasuhet korrigeerida. Nokia on 1,4 korda Skandiast suurem, Peterssoni palk on aga 1,7 korda Ollila palgast kõrgem. Nii peaks Ollila palk olema vähemalt miljon marka kõrgem, et Peterssoniga samaväärselt teenida, arvutab Dagens Industri.

Rootsi börsifirmade juhid said kopsakat palgalisa aktsiakursside langusest hoolimata. Ericssoni praeguse juhatuse esimehe Lasr Ramqvisti brutotulud kasvasid boonustest 95%. Samal ajal kasvas Soome Stora Enson Jukka Härmälä palk ?kõigest? 24% ning Nordea Vesa Vainio palk 15%. Ka Jorma Ollila 44% palgatõus ei vähendanud vahet Rootsi kolleegidega.

Hetkel kuum