Uus viirus Magistr teeb arvutis rohkem kahju kui eelmised

ÄP Online 21. märts 2001, 00:00

Võrreldes hiljutiste pahategijate Anna Kournikova ja Naked Wife?iga on Magistr tõeliselt halb viirus. Kui Kournikova koormas üle ja jooksutas kinni e-posti servereid ja Naked Wife kustutas operatsioonisüsteemi faile, siis Magistr eksponeerib arvutis olevaid privaatfaile, kustutab andmeid jäädavalt ja rikub arvutit nii, et ta ei käivitu.

Viirus levib kolmel viisil: e-postiga, lokaalvõrgus või jagatud võrguketaste kaudu. Viirus käivitub nakatunud kirjalisandi või faili käivitamisel. Viirus otsib Outlook Expressi aadressiraamatut, koostab seal olevatest aadressidest listi ja saadab kirjad välja kasutatava elektronpostiprogrammi kaudu. Viiruse saadetud kirja teemat ehk subject?i ei õnnestu ennustada, sest viirus valib selle arvutis olevate personaalsete failide seest.

Viiruse saadetud kirjad on seetõttu saajale segase sisuga, lisaks on kirjal kuni kuus lisandit, millest viis on kasutaja arvutist valitud juhuslikud isiklikud dokumendid ja kuues pildifaili laiendit imiteeriva nimega viirusefail. Seega pole viirusel kindlat nägu, mille järgi teda ära tunda, ainuke tunnus on segase sisuga saabunud kiri, millel on kuus lisandit.

Pärast kuu aega nakatunud arvuti kasutamist hakkab viirus kõvakettal olevaid faile rikkuma, neid fraaside asendamisega neid jäädavalt rikkudes. Seejärel kirjutab viirus arvuti Flas BIOSi üle ja pärast seda ei saa arvutit enam taaskäivitada.

Magistr viirust arvavad spetsialistid kirjutanud olevat professionaali, kes oskab hästi programmeerida. Erinevalt varasematest hittviirustest, mis olid kirjutatud üldkättesaadavate ?täida lüngad? stiilis viiruseloomisprogrammidega, on see viirus üsna professionaalne ja end hästi varjav tavakasutaja eest.

Viiruseabi on suurematel tõrjujatel juba mitmeid päevi olemas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing