Bürood lähevad mobiilsemaks

Kaido Einama 29. märts 2001, 00:00

Hannoveris toimunud Euroopa suurimal arvutimessil Cebit ennustatakse 2001. aastaks suuri murranguid peamiselt sidevaldkonnas. Kuid ka kontoritehnika on muutumas.

2000. aastal valmistas Euroopa maailma suurematele arvutitootjatele pettumuse, kuna lauaarvutite turu kasv oli kõigest 9,5 protsenti. See-eest oldi üsna edukad sülearvutite alal, kus kasv oli 37,9 protsenti. Cebitil pakuti ärikasutajatele ka uusi lauaarvuteid suhteliselt vähe, tunduvalt suurem huvi aga oli sülearvutite järele, eriti aga nende mudelite osas, mis pakuvad asendust lauaarvutitele. Eestis on see protsess veel märkamatu, kuid näiteks pihuarvuteid ostetakse mobiilsetele juhtidele juba rohkem kui eelmistel aastatel. Traditsiooniline arvutiekraan aga uute tehnoloogiate, nagu plasma või vedelkristallekraan poolt ohustatud veel niipea ei saa, ennustab uuringufirma IDC. Tavalised monitorid on edasi arenenud, kabariite vähendanud ja täiesti lameda ekraani tehnoloogia ei jää enam kvaliteedilt alla vedelkristallekraanile. IDC andmetel on aastaks 2004 tõusnud vedelkristallekraanide osa kõigest 36 protsendini.

Lähiajal vahe ADSLi ja sissehelistamise kasutajate osas väheneb veelgi, kuna ADSL ei vaja muud kui tavalist, juba olemasolevat telefoniliini. IDC andmetel kasvas DSLi kasutajate arv 1999. aastal 447% ja 2000. aastal veelgi rohkem. Kodukontor pole 2001. aastal ka enam vaid töötegemise koht. Näiteks kaugjuhtimispult, kodukino heli, FM raadio ja kõik muu tuleb kodusesse meelelahutuskeskusse vaid ühe lisaseadme abil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing