Kevadine suurpuhastus kipub meelest minema

Heli Lehtsaar 11. aprill 2001, 00:00

100ruutmeetrise kontori suurpuhastus, mille käigus võetakse ette aknad, põrandad, laed ja seinad, võtab aega umbes 4?8 tundi. Ajakulu sõltub muidugi tellitud töödest, mööbli paigutusest ja koristajate arvust.

Kui ruttu büroos peale suurpuhastust taas tööd tegema saab hakata, sõltub põrandakattest. Kui põrandakattele on kantud kaitsekiht (vaha või kivikaitse) siis peaks põrand kuivama vähemalt 10 tundi. Lõplikult kuivab vaha aga alles 24?36 tunni möödudes. Peale vaipkatte puhastamist võib põrandat kasutada 24 tunni pärast.

Suurpuhastuse tõttu ei saa kontoris tööd paariks päevaks seisma panna. Seetõttu teevad puhastusfirmad tööd ka õhtuti ja nädalavahetustel, kuigi sellisel juhul on mõnes firmas teenus kallim.

Johannes Neidorf Johanna Hooldusteenindusest tõdes, et viimasel ajal on firmajuhid aru saanud, et odavam on PVC-, puit- ja kivipõrandaid regulaarselt süvapuhastada kui põrandakatet vahetada. Süvapuhastus ja põranda kaitseainetega katmine tagab põranda hea väljanägemise ning vähendab selle kulumist.

Neidorf soovitab PVC-pindu puhastada ja vahatada kohe peale põrandakatte paigaldamist ning jälgida kaitsevaha kulumisastet: ei tasu oodata seni, kuni kaitsevaha on juba maha kulunud.

?Vaipkatteid ning tekstiiliga kaetud mööblit ei tohi lasta liiga määrduda. Kasulikum on neid sagedamini puhastada, kuna nii on tulemus märgatavalt parem,? jagab Neidorf näpunäiteid.

ESS Puhastustööde ASi müügijuhi Priit Sipelga sõnul on mis tahes pleki puhul, mis vaibale on sattunud, reegel järgmine: mida kauem on plekk vaipkattes, seda väiksem on tõenäosus, et seda saab hiljem välja pesta. Näiteks kohvi- ja veiniplekid kahjustavad tänu oma happelisele koostisele vaiba kiudu ja see teeb nende eemaldamise väga raskeks. Raskesti tulevad vaiba seest välja ka tee- ja liimiplekid.

Vt. ka tabelit: Puhastustööde umbkaudsed hinnad erinevates firmades

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing