Konkurendid võtsid ET-lt kolmandiku pirukast

Viktoria Korpan 11. aprill 2001, 00:00

AS Uninet avaldas eile 2001. aasta esimese kolme kuu tulemused, mille kohaselt on firma saavutanud 10,5protsendise turuosa rahvusvaheliste kõnede turul. ?Käivet ja kasumit ei luba omanik veel avalikustada,? ütles Unineti juhatuse esimees Markus Nisula.

Teine suurem Eesti Telefoni konkurent Tele2 on teatanud, et nende käes on 25 protsenti rahvusvaheliste kõnede turust.

Hinnanguliselt on rahvusvaheliste kõnede turu maht aastas umbes 300 miljonit krooni.

ASi Eesti Telefon avalike suhete direktor Piret Mürk ütles eile, et Eesti Telefon ei saa turu jaotust kommenteerida enne emafirma ASi Eesti Telekom esimese kvartali tulemuste avalikustamist 26. aprillil.

?Aga andmed Tele2 25protsendilisest turuosast ja Uninet 10,5protsendilisest turuosast on liialdatud,? ütles Mürk.

Markus Nisula, ütles aga, et ET ei saa seda väita, sest osa kõnesid ei läbi ET võrku. ?Eesti Telefon ei saa väita, et Uninet valetab, sest meie võrgus on 19 000 abonenti ehk 43 protsenti meie abonentide koguarvust, kelle rahvusvahelised kõned ei läbi ET võrku, vaid lähevad otse läbi Unineti merealuse valguskaabli välisriikidesse,? sõnas Nisula. ?Eesti Telefon ei anna endale aru, et nende kõrvale on tekkinud arvestatav konkureeriv võrk, mille üle neil kontroll puudub. Meie eesmärk ei ole turgu eksitada paisutatud numbritega, sest meie turuosa kasv on olnud kiire ja ma ei näe põhjust, miks see peaks pidurduma.?

?Oleme valinud Unineti oma telefonisideoperaatoriks ja nii kohalikud kui ka rahvusvahelised kõned lähevad läbi Unineti võrgu,? rääkis Nordea Panga Eesti filiaali juhatuse liige Aivi Roasto. ?Uninet oli meie pikaajaline partner andmesidevallas, tema tegi meie hea pakkumise. Eesti Telefoni liinid on ka alles, kõned suunduvad sinna, kui Unineti liinid on üle koormatud.?

Roasto sõnul on veebruari kuu telefoniarve detsembri arvega võrreldes 20 protsenti väiksem. ?Ei saa täpset numbrit öelda, aga kuus on kokkuhoid kümnetes tuhandetes,? ütles Roasto.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing