Hansa näitas eurooptimismi

Peep Sooman 30. aprill 2001, 00:00

Hansapanga finantsanalüütik Margus Kisel ütles, et tulevikuperspektiivis on kindel, et kõik ettevõtted lähevad majandustulemuste eurodes presenteerimisele üle. ?Keegi peab ju esimene olema, innovaatilised nagu me oleme,? ütles Kisel. ?Kui saame, jätkame tulemuste avaldamist ainult eurodes, meil on palju välisinvestoreid, kellele ei ütle Eesti kroon mitte midagi.?

?Segadus, mis sellega kaasnes, on selliste uuenduste puhul tüüpiline,? hindas Kisel olukorda, kus aktsionärid pidid hakkama börsile esitatud numbreid eurodest kroonideks ümber arvestama.

Tallinna väärtpaberibörsi avalike suhete osakonna juhataja Eva Palu ütles, et börs ja Hansapank leppisid kokku, et börsile saadetakse info ka kroonides. ?Jutt on mugavusest,? lisas ta.

Pro Kapital Eesti juhatuse esimees Andrus Laurits ütles, et Pro Kapital ei ole eurodele üleminekule mõelnud. ?Hansapank on suunanäitaja, nad on kogu aeg välja näidanud, et Euroopa Liit on positiivne nähtus, nad on kogu aeg seda promonud,? sõnas ta.

Laurits lisas, et kui tegu on rahvusvahelise ettevõttega, mis tegutseb näiteks ka Lätis ja Leedus, siis on eurodes majandustulemuste avaldamine hea, sest eri riikide näitajad on kohe võrreldavad.

Nordea panga Tallinna filiaali juhatuse liige Juhani Seilenthal ütles, et Põhjamaades on eurodes tulemuste näitamine üha levivam tegevus, sest ettevõtted tahavad harjuda uue valuutaga enne euro kasutuselevõttu.

Peale Hansapanga majandustulemuste kohtab kroonide eurodesse ümberarvestamist ka kaubanduses. Prisma kauplusteketi osanikfirma Kesko Eesti tegevjuht Timo Hämälä ütles, et kahes valuutas hindade näitamine on tingitud vaid Soomest pärit kassasüsteemide kasutamisest. ?Minu arvates sellel veel praktilist väärtust pole,? ütles Hämälä.

Järgmise aasta algusest võtavad 12 Euroopa Liidu liikmesriiki euro kasutusele sularahana. Ehkki Eesti ettevõtjad selles endale suurt ohtu ei näe, prognoositakse valuutavahetuspunktidele käibelangust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing