Põhjused, miks tuleb Soome turist Eestisse

09. mai 2001, 00:00

Otsust teatud sihtkohta reisida mõjutab viis komponenti: sihtkoha vaatamisväärsused, teenuste ja infrastruktuuri tase, sihtkoha tuntus ja maine, transpordiühenduse hind ja mugavus ning kogu reisi maksumus.

_________________________________________________________

Eesti Panga ja turismiameti (sellest aastast EAS Turismiagentuur) väliskülastajate küsitlusele (suvi 2000) vastas 19 protsenti soomlastest, et nende peamine eesmärk on ostmine, 61 protsenti nimetas oma reisi puhkusereisiks.

_________________________________________________________

Viimastel aastatel on ostureiside osakaal soomlaste saabumistes järk-järgult vähenenud, asendudes puhkusereisidega. Ühel reisil, eriti nn vabaajareisil, on tihti mitu motiivi. Seda näitavad ka soome puhkereisijate motivatsioonitegurid: 30 protsenti neist nimetas üheks Eestisse reisimist mõjutanud teguriks madalat hinnataset, 14 protsenti aga soodsaid ostuvõimalusi Eestis või laevadel.

Põhimõtteliselt tähendab see seda, et kahe riigi hinnaerinevuste vähenemise tõttu muutub järjest väiksemaks Eestisse kaubareisile tuleku tasuvus. Samas on paljud teenused (restoranid, iluteenused jm) Soome hinnatasemest tunduvalt odavamad ja seetõttu tullakse siia lühipuhkusele lõõgastuma, keskkonda vahetama ning tarbima kaupa ja teenuseid.

_________________________________________________________

Suurele osale soomlastest on Eestisse reisimine muutunud harjumuseks. 71 protsenti küsitlusele vastanud soomlastest on siin varem vähemalt kolm korda käinud, seejuures kolmandik on käinud üle kümne korra.

Olulist rolli mängib ka see, et siin saab hakkama soome keelega. Samuti on paljudele soomlastele tähtsaks reisimise motiiviks laevasõit iseenesest kui vaba aja veetmise moodus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing