9 mai 2001

Cisco sai ajaloo esimese kahjumi

Maailma suurim interneti infrastruktuure tootev Cisco Systems teatas eile esimesest kvartalikahjumist oma 11 aastase tegevusajaloo jooksul, kirjutab Financial Times. Kuigi tulemused olid oodatust veidi paremad, hoiatas kompanii, et langus on olnud suurim, mida sellist suurusjärku ettevõte on kunagi läbi elanud.

Grupp, kes tõusis möödunud aastal korraks maailma suurimaks turukapitalisatsiooniga ettevõtteks, sai esimeses kvartalis kahju 2,69 miljardit dollarit, ehk 37 senti aktsia kohta. Möödunud aasta esimeses kvartalis teenis Cisco kasumit 641 miljonit dollarit ehk 8 senti aktsia kohta.

Esimese kvartali tulemustesse on arvatud ka restruktureerimiskulud 1,17 miljardi dollari ja ülemääraste laovarude likvideerimiskulud 2,2 miljardi dollari ulatuses, ehk 300 mln dollarit vähem kui oodati. Kompanii koondab 8500 inimest.

Cisco tegevjuhi John Chambersi sõnul on märke et investeeringute maht saavutab lähikuudel põhja. Kui nõudlus hakkab taas tõusma, võtab aega, enne kui jõutakse laovarusid likvideerida.

Grupi finantsjuhi Larry Carteri sõnul jääb selle kvartali tulu samale tasemele või langeb 10 protsenti. Järgmise aasta kohta Carter mingeid prognoose ei avalikustanud.

Hetkel kuum