Head uudised osutusid halbadeks

Peeter Koppel 14. mai 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel käivitasid tugevad jaekaubandusnäitajad ja tarbijausalduse paranemine reedel languse.

Muidu head uudised mõjusid aktsiaturgudele negatiivselt, kuna maailma suurima majanduse olukorrast oodatust veidi parema pildi maalinud näitajad võivad käesoleval nädalal sundida Föderaalreservi oma agressiivset intressipoliitikat veidi tagasi tõmbama.

Just Föderaalreservi jõulise sekkumise ootus oligi peamine faktor, mis viimaste nädalate jooksul turge kergitas. Jälle kord oleks aktsiaturgudele mõjunud positiivsemalt halvema alatooniga uudised.

Lisaks sellele on taas varsti kätte jõudmas periood, kus ettevõtted võivad hakata turge teise kvartali suhtes antavate kasumihoiatustega allapoole vedama, ning mõnedki turuosalised eelistavad sellele eelnevalt igaks-juhuks kasumi välja võtta.

Dow Jonesi tööstusliku keskmise 0,82protsendilise languse üks peasüüdlasi oli reedel IBM, kelle kohta investeerimispanga Bear Stearns analüütik Andrew Neff leidis, et kuue nädala jooksul 30 protsenti tõusnud ettevõtte aktsia on oma tõusupotentsiaali ammendanud. Neffi hinnangul on IBMi kasumi kasv teisel poolaastal nõrgem, kuna baasperioodil eelmisel aastal oli kasum väga tugev.

Helsingi börsi kohale hakkasid reedel kogunema taas tumedamad pilved, kui turg lõpetas pärast tugevat neljapäeva 2 protsendiga miinuspoolel. 2/3 Helsingi börsi kapitalisatsioonist moodustav Nokia kaotas oma neljapäevase tõusu ja liikus 3,87 protsenti allapoole 36,05 eurole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing