Riskimaandajad nõrgestasid dollarit

Tõnis Oja 16. mai 2001, 00:00

Dollari kurss langes eile vahetult enne USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee istungit 0,8791 EUR/USDni, mis teeb Ühendriikide valuuta kursiks 17,80 krooni. Analüütikud olid üsna üksmeelsed keskpanga agressiivses intressikärpes. Uudisteagentuuri Bloomberg küsitletutest ennustas vaid 5 analüütikut 49st, et Fed kärbib baasintressi 0,25 baaspunkti. Ülejäänud 44 ootasid poolepunktilist intresside alandamist.

Üldine meelsus tingis asjaolu, et kõik ostsid dollareid lootuses, et Fedi otsus kiirendab Ameerika Ühendriikide majanduskasvu. Osa otsustasid aga igaks juhuks müüa, et maandada riski, kui Fed alandab baasintressi oodatust vähem või ei alanda seda hoopiski.

Viimase stsenaariumi peale ei mõelnud aga mitte keegi. Positsioone võtsid ning likvideerisid siiski vaid kõige riskialtimad. Suurem osa investoreid olid ettevaatlikud ja ei teinud midagi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing