Isamaaliit kritiseeris palgatõusu

17. mai 2001, 00:00

Isamaaliit ja parempoolsed ei toeta riigikogus vastu võetud riigikogu ja presidendi nimetatavate riigiametnike ametipalkade seadust, ütles Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson viis aastat tagasi Äripäevale antud intervjuus. Jürgensoni sõnul peavad Isamaaliit ja parempoolsed ebaeetiliseks, et valitsuskoalitsioon tegeleb eraldi valitsusliikmete palkadega. Isamaaliit ja parempoolsed tahavad, et riigikogu liikme, peaministri, ministri ja kõige madalama astme ministeeriumi töötaja palgaskaala oleks üks. Muutusi palgaskaalas peaks tegema sünkroonselt, selgitas Jürgenson.

Hetkeseis: Võimul olles on Isamaaliidul ja nüüd Mõõdukate ridadesse kuuluvatel parempoolsetel võimalus oma kunagised ideed realiseerida. Seda nad aga ei tee. Hoopis vastupidi ? ka kolmikliit hakkas kergitama hoogsalt tippametnike palka ehk tegema seda sama, mida Isamaaliit ja osa praegustest Mõõdukatest pidas opositsioonis olles ebaeetiliseks. Poliitikutele lihtsalt meeldib oma sõnu süüa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing