Dow Jones taas üle 11 000 punkti taseme

Peeter Koppel 18. mai 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudele näis Föderaalreservi teisipäevane intresside langetamise otsus kohale jõudvat alles kolmapäeval, mil miinuses alustanud turgudel käivitus hinnaralli.

Kolmapäevane ralli viis Dow Jonesi tööstusliku keskmise taas üle psühholoogiliselt olulise 11 000 punkti piiri. Sellel tasemel liikus maailma üks enimjälgitud indeksitest viimati eelmise aasta augustis.

Päeva pärast jätkus ka eile ning seda eelkõige tehnoloogiasektori osas. Nasdaqit kergitas fiiberoptiliste seadmete tootja Ciena, kes suutis ettevõtte teises majanduskvartalis teenida 4 sendi võrra enam kasumit aktsia kohta kui analüütikud olid oodanud. Ka tuleviku suhtes optimismi väljendanud ettevõtte kvartalikasumiks kujunes 0,20 dollarit aktsia kohta.

New Yorgi börsil aitas eilse kauplemispäeva alguses tõusta arvutitootja Hewlett-Packard, kes suutis sarnaselt Cienale teises majanduskvartalis prognoosidest parema kasumi saada. Vaatamata kolmanda kvartali käibeprognoosi kärpimsele väljendas Hewlett-Packard seisukohta, et ettevõte suudab kolmanda kvartali kasumiprognoosiga sammu pidada. Analüütikute hinnangul võib sellest välja lugeda, et suure kapitalisatsiooniga tehnoloogiaettevõtete jaoks võib halvim möödas olla.

Helsingi ja Stockholmi börsid tõestasid eile taas oma suurt sõltuvust Ühendriikides toimuvast, kuna kolmapäevane hinnaralli kajastus koheselt ka neil turgudel.

Juba kolmapäeval USAs tõsule läinud Nokia lõpetas eile Helsingis tervelt 6,34 protsenti kõrgemal 37,22 eurol

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing