Sulev Oll • 25. mai 2001 kell 12:31

Tallinnas jääb üle 12?13 kooli

Kuna järgmise kuue aasta jooksul väheneb õppivate laste arv Tallinnas umbes 11 000 võrra, siis tähendab see 12-13 kooli ülejäämist järgmise kuue aasta jooksul, kirjutab Raepress.

Samal ajal tahab Tallinna linn haridusameti juhataja Enn Kirsmani sõnul järgmisel aastal tõsta haridusele kuluvat raha võrreldes selle aastaga 15 protsenti. 'Kui tänavu kulub Tallinnas laste haridusele 1,26 miljardit krooni, siis järgmisel aastal võiks see summa tõusta ligi 1,45 miljardi kroonini,' märkis Kirsman.

Haridusraha läheks põhiliselt koolivõrgu korrastamisele, õpikeskkonna parandamisele ja investeeringute suurendamisele.

Õpikeskkonna parandamisel on linnal kava jõuda selleni, et aastaks 2005 vastaksid 90 protsenti kooliklassidest ja lasteaedade rühmaruumidest kaasaja nõuetele. Tänase seisuga vastavad kaasaja nõuetele neist vaid 10 protsenti.

Hetkel kuum