Kaupmehed müüsid I kv 850 mln kr eest rohkem

04. juuni 2001, 09:13

2001. aasta I kvartalis suurenes kaupade ning majutus- ja toitlustusteenuste müük eelmise aasta I kvartaliga võrreldes, ent oli perioodile iseloomuliku madala nõudluse tõttu väiksem kui mullu IV kvartalis, teatab Statistikaamet.

2001. aasta I kvartalis müüsid kauplused kaupa 5,8 miljardi krooni eest, mis on 852 miljonit krooni enam kui 2000. aasta I kvartalis.

Kaubad kallinesid eelmise aasta I kvartaliga võrreldes 4,5%, sealhulgas toidukaubad 5,7% ja tööstuskaubad 3,1%. Kaupade jaemüük püsivhindades suurenes 12%. Keskmisest enam suurenes toidukaupade ja spetsialiseerimata tööstuskaupade kaupluste läbimüük - vastavalt 16% ja 15%.

Ligi pool toiduainete läbimüügist läks suurte, 100 ja enama töötajaga jaekaubandusettevõtete arvele. Mootorikütuse jaemüük suurenes ainult hinnatõusu tõttu (müügihind tõusis 9,3%), sest püsivhindades vähenes mootorikütuse jaemüük 6%.

Hulgikaubabaasid müüsid kaupa 14 miljardi krooni eest. Kaupade hulgimüük jooksevhindades suurenes 2000. aasta I kvartaliga võrreldes 7%. Enim suurenes mootorsõidukite, nende varuosade ning mitmesuguste masinate ja seadmete hulgimüük.

Võrreldes 2000. aasta IV kvartaliga vähenes kaupade hulgimüük jooksevhindades 14%.
Majutusteenuste müük püsivhindades suurenes 2000. aasta I kvartaliga võrreldes 31%. Majutusteenuste müüki suurendas uute majutuskohtade avamine ning majutustingimuste parandamine.

Toitlustusteenuste müük suurenes jooksevhindades 1%, kuid püsivhindades vähenes 5%. Toitlustusteenuste hinnad tõusid 6,5%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing