TTÜst ja Helsingi Tehnoloogiaülikoolist võib saada kaksikülikool

06. juuni 2001, 12:43

Tallinna Tehnikaülikooli rektor prof Andres Keevallik ja Helsingi Tehnoloogiaülikooli rektor prof Paavo Uronen kirjutasid Helsingis alla ühismemorandumile, mis näeb ette ulatuslikku koostööd hõimurahvaste juhtivate tehnoloogiaülikoolide vahel, öeldakse pressiteates.

Tiheneva koostöö tulemusena võib kujuneda omalaadne kaksikülikool (twin-university), tulevase Läänemere-äärse koostöövõrgustiku sõlmpunkt.

Tallinna Tehnikaülikool on juba asunud õppekavade kooskõlastamisele oma naaberülikooliga. Planeeritakse laialdast üliõpilaste ja õppejõudude vahetust, ühiste kraadiõppekeskuste asutamist ja suvekoolide korraldamist, laborite ühiskasutamist ning ühiseid teadusuuringid.

Kaksikülikooli idee ühe autori, TTÜ rektori prof Andres Keevalliku sõnul on tegemist ülimalt kaasaegse lähenemisega hariduspoliitikas, mis läbi ülikoolide võrgustumise tekitab sünergiat teaduses ja õppetöös, optimeerides nii materiaalse- kui inimressursi kasutamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing