Pankrotihaldur Erik Savi kriminaalasi jätkub

Sirje Niitra 13. juuni 2001, 00:00

Arno Mägi ja Partnerid büroos töötava Erik Savi suhtes algatati kriminaalasi eelmise aasta mais ASi Estel KVH juhataja taotluse alusel. ASi Tellisco pankrotihaldurit kahtlustatakse äriregistrile valeandmete esitamises eesmärgiga saada Tellisco pankrotivarasse Estel KVH-le kuuluv kinnistu.

Üht võlausaldajat esindava õigusbüroo Ipso Jure juristi Leonid Jakersoni sõnul on Savi selles protsessis rikkunud teisigi seadusi.

Näiteks ei ole ta juba üle aasta kokku kutsunud võlanõuete kaitsmise koosolekut, ehkki pankrotiseaduse kohaselt ei tohi sellega venitada üle viie kuu. Ka on Savi Jakersoni väitel kaasanud ilma igasuguse aluseta pankrotitoimkonda Eesti Energia esindaja, jättes samas välja ühe kohtu poolt aktsepteeritud välisfirma nõude.

Ühe võlausaldaja hinnangul on Savi vassinud ka Tellisco pankrotiprotsessi kulude kohta. Koosoleku väitis ta, et on maksnud ESSile objekti valvamise eest pool miljonit krooni, kuid tegelikult pole varatul objektil mingit valvet olnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing