Sirje Niitra • 12. juuni 2001
Jaga lugu:

Sadam lükkas süvavee kai asukoha valiku edasi

Tallinna Sadama nõukogu otsustas teha valiku kahe alternatiivse süvaveekai asukoha vahel oma järgmisel istungil.

Sadama nõukogu leidis, et enne kui otsustab, kas uus süvaveekai tuleb Muuga sadamasse Pakterminali lähedusse või praeguse viljakai juurde, tuleb ära oodata Hollandi konsultatsioonifirmalt tellitud uuringu ja modelleerimise tulemused.

Olukord kahe võimaliku kai juures mängitakse läbi arvutites eri tuulte ja hoovustega, kusjuures arvesse võetakse nende mõju teistele arendusprojektidele.

Lisaks otustas Tallinna sadama nõukogu enne otsuse langetamist kohtuda veel kord

kahe vastandliku huvigrupi esindajatega.

Süvaveekai rajamine praegusesse naftabasseini on kasulik seal tegutsevale Eesti suurimale naftatransiidifirmale Pakterminalile, aga ka Eurodekile, Oiltankingule ja Nestele. Süvaveekai rajamine praeguse viljakai pikendusele sobib hästi EOSile ja on seni leidnud ka Tallinna Sadama juhtkonna toetuse.

Jaga lugu:
Hetkel kuum