Ösel loodab odava mahla peale

Väinu Rozental 19. juuni 2001, 00:00

Leisi sõnul oli neil algusest peale kava tulla kõigepealt turule kallima ja kvaliteetse mahlaga ning aasta pärast alustada odavama sarjaga. ?Mahlajookide ja nektarite sarjal nime veel pole,? lisas Leis.

Ösel Foods alustas keskmisest kallimate Aura mahlade tootmist eelmise aasta oktoobris. Kokku toodetakse praegu Aura kaubamärgi all üheksat mahla: eelmisel nädalal tuli letile ananassimahl ja sellest nädalast lisandub jõhvikamahl.

Läti mahlabrändide Gutta ja Samba maaletooja Hadler Hulgikaubanduse ASi toidukaupade müügidirektori Janek Mellikovi sõnul on Ösel Foods juba oma kontseptsioonist toota keskmisest hinnatasemest kallimaid mahlasid lahti öelnud. ?Nad on juba mahlade hindu alandanud,? lisas Mellikov.

Mellikovi sõnul on Ösel Foodsil rasked ajad alles ees. ?Ainult Eesti turul mahla müües ei teeni nad uude tootmisliini tehtud suuri kulutusi tagasi,? sõnas Mellikov.

Kuldar Leis on varem Äripäevale öelnud, et üle 31 miljoni krooni suurune investeering Tetra Paki täisautomaatliini tasub end ära kolme aastaga. Ösel Foodsil on ainsana Balti riikide mahlatootjatest täiesti uus tootmisliin.

Öseli kontsern vabastas oma senise juhatuse esimehe Olari Taali 14. juunil. Taali käe all saneeritud Ösel müüs juuni algul Tallinnas asuva kalapulgatehase Leedu suurimale kalatöötlejale Plunges Kooperatine Prekybale ning oma menubrändi Linnuse Kalja Coca-Colale.

?Öseli omanikud on pärast müüki kordades rikkamad ja nende omand on korrastatud,? lausus Taal. Pool Öselist kuulub soomlasele Carl-Erik Sunbladile ja ülejäänud aktsiad saarlastele Tullio Liblikule ning Toivo Altile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing