Ettevõtted nõuavad spetsialiste

16. juuli 2001, 00:00

Värskelt kesk- ja kõrgkooli lõpetanutel on sellel suvel raske leida sobivaid töökohti, kuna firmad eelistavad erinevalt varasemast palgata kogemustega spetsialiste. Kui varem olid olulisemad tööotsijatele esitatavad nõudmised arenemisvõimelisus, hea pea ja keelte valdamine, siis nüüd nõuavad tööandjad 3 kuni 5 aastast töökogemust. ASi Fontes direktori Tõnis Arro sõnul on põhjus lihtsalt selles, et töökohtade juurdetulek ei jätku enam samas tempos.

Hetkeseis: praegu on tööd raske leida ka kutsekoolide lõpetanutel ? nende koolitus ei vasta tööandjate meelest tänapäeva nõuetele. Aeg on aga sedavõrd edasi läinud, et ettevõtjad enam üksnes ei nurise kvalifitseeritud tööjõu puuduse pärast, vaid on ka aidanud haridusministeeriumil käima lükata kutseharidussüsteemi reformi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing