20. juuli 2001 kell 7:11

Elektriraudtee soovib võrgustikku laiendada

Elektriraudtee juhtkond soovitab oma rongiliinide võrgustikku laiendada ning hakata ka kaupa vedama, mis annaks märkimisväärset kulude kokkuhoidu, kirjutab Postimees. Eesti Raudtee juhtkond peab selleks vajalikke investeeringuid praeguste mahtude juures liiga suureks.

Elektriraudtee ASi tehnilise direktori Aivar Kesküla sõnul on asja üks külg muidugi kulude kokkuhoid, kuid sama tähtsaks peab ta ka positiivset mõju keskkonnale.

Elektriraudtee juhatuse liikme Rein Riisalu sõnul maksab kilomeetri elektriliinide vedamine jämedalt võttes miljon krooni, mille põhjal näiteks Tallinna-Narva lõigul kujuneb liinide paigaldamise hinnaks koos traatide ja alajaamadega umbes 200 miljonit krooni.

Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Aap Tänava sõnul ametlikult elektrirongide võrgustiku laiendamist ministeeriumis arutatud ei ole, kuid kuluaarides on sellest siiski juttu olnud. 'Selge on aga, et see saaks toimuda vaid eraettevõtluse toel, sest riik selleks vajalikke miljoneid lähiajal kuskilt ei leia,' märkis Tänav.

Hetkel kuum