Dollaril oli viimase 3 kuu halvim nädal

Tõnis Oja 23. juuli 2001, 00:00

Dollaril oli eelmine nädal viimase kolme kuu kõige kehvem nädal. Euro suhtes nõrgenes Ühendriikide valuuta 2,5 protsenti. Investorid on oma vara dollaritesse paigutamise suhtes ettevaatlikud, sest kardetakse, et maailma suurima majanduse kasv ei pruugi kiireneda nii ruttu, kui algselt arvati. Pärssivalt mõjuvad dollarile korporatsioonide pessimistlikud väljavaated järgmiste kvartalite majandustulemuste suhtes.

Üheks signaaliks selle kohta, et USA majandus ei pruugi toibuda niipea, on personaalarvutite läbimüük, mis kahanes eelmises kvartalis esimest korda viimase 15 aastal jooksul.

Suur osa dollari kursi langusest tuleb panna USA keskpanga juhi Alan Greenspani süüks, kelle kolmapäeval peetud kõne USA kongressi finantskomisjoni ees oli üllatavalt pessimistlik. Greenspan vihjas, et keskpank on valmis vajaduse korral baasintressi veelgi alandama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing